Between Asia and America

Belgium seems to be right in the middle between Asia and America. Since a few days a Pallas Leaf Warbler, a rare vagrant breeding in Siberia, is staying in De Maten in Genk. While at the same time a Green Winged Teal is camping 10 km more to the west in Zonhoven. The Green Winged Teal is the American counterpart of our Common Teal.

Neither were easy to photograph, the Pallas Leaf Warbler hiding in dense bush all the time, while the Green Winged Teal was too far to produce anything more than a record shot, I will save you.

België ligt blijkbaar mooi in het midden tussen Azië en Amerika. Sedert een paar dagen verblijft er een Pallas boszanger, een zeldzame dwaalgast uit Siberië in de Maten in Genk. Dit terwijl een tiental kilometer meer naar het westen, in Zonhoven, een Amerikaanse wintertaling zit. De Amerikaanse wintertaling is de tegenhanger van onze Wintertaling.

Geen van beide was gemakkelijk om te fotograferen aangezien de Pallas boszanger in dichte struiken zat, en de Amerikaanse wintertaling te ver om meer dan een bewijsplaatje op te leveren. Dit bewijsplaatje ga ik je dan ook onthouden.

Pallas Leaf Warbler

Pallas Leaf Warbler

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: